#poetrytattoo: Sherilyn

#poetrytattoo is een terugkerende rubriek waarin iedere keer iemand vertelt over haar of zijn tatoeage waarin een dichter of gedicht in centraal staat.

Sherilyn Lee woont in Nieuw Zeeland en werkt in de Software Development. Dit jaar zal ze 50 worden. Haar #poetrytattoo zijn twee frases uit het gedicht: ‘The Road Not Taken’ van de Amerikaanse dichter Robert Frost: “Two roads diverged in a wood. And I – I took the one less travelled by”.

© Sherilyn Lee
Sherilyn Lee

Waarom heb je voor een Robert Frost-tatoeage gekozen?

Het gaat allemaal om liefde, volharding en betrokkenheid. Tot drie jaar geleden had ik nog nooit van Robert Frost gehoord. Totdat ik verliefd werd op een man uit New England, die een groot fan is van Frost. De reden waarom ik juist deze frases uit dit gedicht gekozen heb, is omdat we drie jaar een lange afstandsrelatie hadden, en omdat ik drie keer 100 kilometer voor het goede doel gelopen heb. Alles komt op deze manier samen.

Denk je dat je nog meer poetry-tatoeages neemt?

Ik heb er weleens over nagedacht om de laatste frase “And that has made all the difference” van het gedicht van Frost erbij te zetten, maar verder heb ik niet de intentie om nog een poetry-tatoeage te nemen. Wel een heleboel andere tatoeages.

Heeft poëzie een speciale plaats in je leven?

Ik moet eerlijk zeggen, dat ik, op een gegeven moment ,een aantal jaren geen poëzie las. Tegenwoordig weer wel en heb ik veel oude en nieuwe dichters ontdekt. Poëzie drukt gevoelens uit op een manier dat geen enkel ander geschreven woord kan.

Ik hou ook erg van korte gedichten en haiku’s. Op Instagram bijvoorbeeld zijn zoveel jonge dichters die mij weten te inspireren.

Wat is je favoriete gedicht?

O, dat is een moeilijke vraag… Het gedicht dat mijn liefde voor poëzie weer nieuw leven in deed blazen was “Love is…” van Adrian Henri. Ik heb een zwak voor liefdesgedichten.

Schrijf jezelf ook gedichten?

Sinds een aantal jaren schrijf ik gedichten bij foto’s die ik maak. Ik vind het leuk om een foto te maken en bij dat beeld dan een soort klein verhaal bij verzinnen.

Dit is een voorbeeld van een fotogedicht van mij:

© Sherilyn Lee
© Sherilyn Lee
Foto’s © Sherilyn Lee