#poetrytattoo: Serena

Serena komt uit de Amerikaanse plaats St. Louis in de staat Missouri en heeft een poetry-tatoeage van de Engelse dichter Sir Philip Sidney. Uit zijn gedicht Come Sleep! Oh Sleep heeft ze de frase O make me in those civil wars to cease, op haar arm laten tatoeëren.

Serena
Serena

Waarom heb je voor een Sir Philip Sidney-tatoeage gekozen?

Ondanks dat ik altijd van poëzie heb gehouden, was er nooit een frase die mij zo geraakt heeft als deze. Dat ik het las, bleef dit gedicht maar in mijn hoofd maar nagalmen. Toen ik het las, had ik al mijn hele leven veel last van angststoornissen, dus het hele verhaal over interne oorlogen, raakte mij gelijk. Ik wil niet afgezaagd klinken, maar ik nam de tatoeage om mijzelf eraan te herinneren, dat mijn angsten niet alles hoeven te beslissen. Dat ik zelf ook wat te vertellen heb.

Denk je dat je nog meer poetry-tatoeages neemt?

Daar heb ik wel over nagedacht. Ik heb een tatoeage van een vogel, welke uit een kooi breekt. Het lijkt mij wel leuk om naast deze tatoeage, het gedicht van de Amerikaanse dichter Maya Angelou, wat mij zeer aanspreekt, I Know Why The Caged Bird Sings te laten zetten.

Heeft poëzie een speciale plaats in je leven?

Dat heeft het zeker. Ik zou graag willen dat ik meer tijd aan het lezen van poëzie kon besteden. Ik heb het altijd heel mooi gevonden. Het blijft me verbazen dat dichters met een paar woorden, zulke mooie dingen kunnen creëren.

Wat is je favoriete gedicht?

Dat moet I Know Why the Caged Bird Sings zijn van Maya Angelou. Het was een van de eerste gedichten welke ik las, maar kreeg pas op latere leeftijd een speciale betekenis voor me. Er gebeurde iets in mijn leven dat mij heeft gemaakt tot wie ik nu ben. Nadat die gebeurtenis plaatsvond, las ik dit gedicht weer, en leek het alsof ik zelf ieder woord geschreven had.

Schrijf jezelf ook gedichten?

Was het maar waar!  Toen ik jong was heb ik het weleens geprobeerd, maar ik ben er gewoon niet zo goed in. Poëzie maakt bij mij zoveel gevoelens los, dat het mij fantastisch lijkt, om mensen op die manier te kunnen raken. Ik kan gelukkig wel een beetje schilderen.

 

#poetrytattoo is een terugkerende rubriek waarin iedere keer iemand vertelt over haar of zijn tatoeage waarin een dichter of gedicht in centraal staat.