Poetry International

Gisteren is het 48e Poetry International Festival in Rotterdam van start gegaan. Op de openingsavond stelde iedere dichter die dit jaar op het festival staat zich voor doormiddel van een gedicht, geschreven door hem/haar. Dit jaar sta ik centraal, is deze editie het festivalthema.

Uit alle windstreken zijn dichters vertegenwoordigd, waardoor er zeer verschillende soorten poëzie te horen valt. Zo komt de dichter Roberto Amato uit Italië, Mária Ferencuhová uit Slowakije, John Kinsella uit de Verenigde Staten, Mae Yway uit Birma en Zhu Zhu uit China. Nederland is onder andere vertegenwoordigd door Hannah van Binsbergen. Zij won met haar debuutbundel Kwaad gesternte uit 2016 de VSB Poëzieprijs en de Herman de Coninckprijs.

Poetry International

Naast de vele voordrachten die je kunt bezoeken, zijn er ook verschillende Poetry + Art Gallery Tours, is er een avond met korte poëtische films in combinatie met twee korte lezingen van festivaldichters Marianne Morris en Roberto Amato, is er iedere dag om 16.00 uur het gratis toegankelijke Poëziecafé en zal fetsivaldirecteur Bas Kwakman een uur durend gesprek hebben met Cees Nooteboom over zijn poëzie, zijn ervaringen als dichter in het buitenland en de internationale poëzie in Nederland. Kortom voor elk wat wils!

Bekijk het volledige programma op poetryinternationalweb.net.