Dichters in Maastunnel

Zondag 3 september vindt in het voetgangersgedeelte van de Maastunnel te Rotterdam, een uniek project plaats. Er zullen namelijk 40 dichters gedichten voordragen welke verband houden met de Maas(tunnel). Op deze manier wordt een kilometer lange slinger van dichters gecreëerd.

1867_Joop_waterdicht_kaft
Van het evenement komt ook de dichtbundel 75 jaar Maastunnel uit. Dichters in de bundel zijn onder anderen: Ahmed Aboutaleb, Lee Towers, Jana Beranová, Hans Wap, Jan Oudenaarden, Joz Knoop, Edwin de Voigt en Von Solo. Ieder gedicht in het boek wordt vergezeld door een mooie foto van o.a. Rinus Vuik, Martin Kers en Sandy Struijs.

Het evenement vindt plaats, als onderdeel van de Wereldhavendagen, tussen 13:00 en 14:30. Om 15:00 uur zal de Rotterdamse stadsdichter Derek Otte samen met initiatiefnemer Joop van der Hor 75 jaar Maastunnel aan de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb overhandigen.

De toegang is gratis.

Locatie: Maastunnel Chaloisse Hoofd, Rotterdam

 

BewarenBewaren