We vroegen Simone Simons van Epica over Decoded Poetry

Op 28 februari bracht Epica, één van Nederlands grootste internationale bands, op YouTube de videoclip van Decoded Poetry, afkomstig van de EP The Solace System,uit. Wat ons , natuurlijk, bij A Fetish For Poetry de adrenaline als een bezetene aan liet maken. Poëzie en Epica in één zin, dat kan niet anders dan geweldig zijn.

© 2017 Tim Tronckoe

Epica is geïnspireerd door gothic-metal bands als het Nederlandse Nightwish, The Gathering en het Engelse Paradise Lost. Hard, melodieus, bombastisch, met een soort van Keltisch opera gezang wat gecombineerd wordt met een old-school death grunt.

We besloten als jongerenpoëzie-magazine in plaats van de gebruikelijke hardere muziekbladen, een gokje te wagen en Epica te vragen wat ze met poëzie hebben. Simone Simons, de zangeres van de band, was zo vriendelijk ons te woord te staan om haar eventuele liefde voor poëzie kenbaar te maken.

Hoi Simone, waar gaat Decoded Poetry, over?
Decoded Poetry is eigenlijk een bloemlezing van mijn alledaagse gedachten. 

Maak jij op enige manier ook gebruik van poëzie in jullie teksten?
Ja! Ik vind het altijd heel leuk om te spelen met metaforen en rijmschema’s.

Lees jezelf ook poëzie, of kan je op de één of andere manier inspiratie uit poëzie halen?
Ondanks de titel Decoded Poetry, moet ik eerlijk zeggen dat ik niet heel veel met poëzie heb.

Maar, dat wil niet zeggen dat wij als lezers en makers van A Fetish For Poetry dat niet hebben en dat wij niet kunnen genieten van Decoded Poetry

Foto’s © 2017 Tim Tronckoe

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren