Elfie Tromp schrijft eerste zomergedicht

De CPNB poëzie het hele jaar door voor het voetlicht brengen. Want, “poëzie heeft de kracht om het leven te verdiepen en te verrijken. We gebruiken het om bijzondere momenten te markeren, om te reflecteren op de actualiteit en op de grote ontwikkelingen in ons bestaan.”Aldus de CPNB.

Zo heeft Elfie Tromp het eerste officiële zomergedicht wat deel uitmaakt van de campagne #zomerlezen, geschreven. Het gedicht heet Tot bloei! Met het zomergedicht vol groei en bloei schetst Elfie Tromp een beeld van hoop en verzoening in een woelige zomer. Om zoveel mogelijk mensen te inspireren zal Tot bloei! op veel verschillende plekken te lezen en beluisteren zijn.

Ook wordt het gedicht in een oplage van ongeveer 100.000 exemplaren gedrukt op speciale Boomerang freecards die gratis te krijgen zijn in de bekende kaartenrekken. 

Waar de CPNB eerder inzette op één week veel aandacht voor poëzie (tijdens de Poëzieweek), kiest de CPNB er nu voor om poëzie een belangrijke rol te geven in bijvoorbeeld de Boekenweek (met jaarlijkse publicatie Boekenweekgedicht door mediapartner Trouw), de Kinderboekenweek, tijdens Zomerlezen en Nederland Leest. Op deze manier wordt poëzie het hele jaar door onder de aandacht gebracht en bereikt het een groter en meer divers publiek, zodat ook de lezers die normaal minder snel met poëzie in aanraking zouden komen, de kracht van poëzie leren kennen. De Poëzieweek 2021 gaat door en wel van 28 januari t/m 3 februari.