Festival Woordnacht ‘on hold’

Het Rotterdamse festival Woordnacht, waar de Nederlandstalige literatuur jaarlijks in het zonnetje wordt gezet, is na eerder door corona uitgesteld te zijn, nu on hold gezet. Het festival zou dit jaar in het teken staan van de terugkeer van de wolf.

Volgens het persbericht betekent het on hold zetten van het festival niet ‘dat de wolf verdwenen is’, maar dat het wachten is op het moment dat de Nederlandse regering de restricties zo versoepelt dat het festival weer doorgang kan vinden.

Op het festival zouden ondermeer de dichters Hester Knibbe, Dean Bowen, Ingmar Heytze en Frédérique Spigt voordragen.

Dichter, schrijver en kunstenaar Michael Tedja zou op de tweede dag van het festival, 7 november, de Jana Beranová-prijs uitgereikt krijgen. De organisatie is nu op zoek naar een geschikt moment voor deze uitreiking.