Lockdown – gedichten voor een ongewone tijd

Poetry International geeft vanaf vrijdag 20 november, de dichtbundel Lockdown – gedichten voor een ongewone tijd, cadeau bij Rotterdamse boekhandels en bibliotheek Rotterdam. In de bundel zijn gedichten opgenomen van Dean Bowen, Simone Atangana Bekono, Wessel Klootwijk, Frank Keizer, Maureen Ghazal, Derek Otte, Elten Kiene, Mariana Hirschfeld, Tomáš de Paauw en Elfie Tromp. 

Wat in april begon als een schrijfopdracht ter ondersteuning van jonge Rotterdamse dichters en spoken word-artiesten, mondt aan het einde van dit onwerkelijke jaar uit in een uniek poëziecadeau voor inwoners en bezoekers van de stad. Tien woordkunstenaars gingen tijdens de eerste lockdown op zoek naar de woorden voor hun beleving van de stilgevallen stad. Hun scherpe, persoonlijke en inspirerende gedichten zijn door Poetry International en Stichting Droom en Daad verzameld in de dichtbundel Lockdown – gedichten voor een ongewone tijd. Klanten van Rotterdamse boekwinkels en bezoekers van bibliotheekfilialen krijgen de bundel vanaf 20 november a.s. cadeau: tien troostrijke gedichten om de lezer in virale tijden te vergezellen.

Verwondering over de plotse stilte, de onvoorziene eenzaamheid, de hunkering naar liefde, verstoorde routines, scheefgegroeide maatschappelijke verhoudingen en een niet te stuiten hoop op een betere wereld; Lockdown – gedichten voor een ongewone tijd beslaat in tien gedichten een breed scala aan observaties en gevoelens over de nieuwe pandemische werkelijkheid. De veertig pagina’s tellende bundel is vormgeven door Loes Sikkes en de gedichten worden vergezeld door portretten van fotograaf Alice Luchinelli.