Hoofdjury De Gedichtenwedstrijd bekend

Vandaag maakte De Gedichtenwedstrijd de hoofdjury voor 2021 bekend. Dit jaar bestaat de hoofdjury uit Nikki Dekker, Vrouwkje Tuinman, Yannick Van Puymbroeck, Jelle Van Riet en de nieuwe Dichter des Vaderlands.

De Gedichtenwedstrijd bekroont het beste Nederlandstalige gedicht van het jaar en staat open voor zowel professionele dichters als amateurs.

De winnaar van De Gedichtenwedstrijd ontvangt € 10.000, het hoogste geldbedrag voor één gedicht ter wereld. Ook de andere prijzen zijn niet gering: de tweede prijs bedraagt € 3.000 en de derde prijs € 1.500. 
Het prijzengeld wordt beschikbaar gesteld door de Turing Foundation.

De wedstrijd biedt meer dan financieel gewin alleen. Wie meedoet aan De Gedichtenwedstrijd maakt kans op brede erkenning, een nieuw publiek of vindt de weg naar een uitgeverij, zoals Dennis Gaens (derde prijs 2009) en Mieke van Zonneveld (hoofdprijs 2014) hebben laten zien.

Alle gedichten in de Top 100 worden opgenomen in de wedstrijdbundel. Deze bloemlezing wordt uitgegeven door Poëziecentrum Gent en is vanaf de uitreiking in maart beschikbaar. 

Deelname aan De Gedichtenwedstrijd kan via prijsdepoezie.nl.