Amanda Gorman in de voetsporen van Maya Angelou

Vandaag zal bij de inauguratie van Joe Biden de 22-jarige Amanda Gorman haar gedicht The Hill We Climb voordragen. Gorman had moeite het gedicht af te krijgen, maar na de bestorming van het Capitool door Trump-aanhangers wist ze welke kant het gedicht op moest gaan en maakte ze de resterende helft van het gedicht gedurende die dag af.

Amanda Gorman © Instagram

Gorman is na Maya Angelou, Robert Frost, Elizabeth Alexander, Miller Williams en Richard Blanco de zesde dichter die voordraagt bij een presidentiële inauguratie en van alle zes is zij ook de jongste. Volgens ingewijden kwam het idee om Gorman te vragen om een gedicht te schrijven en voor te dragen tijdens de inauguratie van Jill Biden, de vrouw van Joe Biden.

Gorman is geboren en getogen in Los Angeles en heeft sociologie gestudeerd aan de universiteit van Harvard en was de eerste Amerikaanse Jeugddichter des Vaderlands van de VS.