Brandsalarm: een verruiming van mogelijkheden

Vanavond, 15 april om 20.15 uur, is de eerste uitreiking van het Brandsalarm – vanuit Theater MIMIK in Deventer – te volgen via de livestream.

Brandsalarm is een nieuw initiatief dat het avontuurlijke en onderzoekende lezen bevordert en de herinnering aan Wim Brands levend wil houden. De nieuwe aanmoedigingsprijs is er voor de jonge talenten die op dit moment dezelfde rol vervullen zoals Wim dat ooit deed. De rol van een schakel tussen letters en lezers.

Het Brandsalarm is een literaire strippenkaart, ontwikkeld in samenwerking met instellingen waaraan Wim verbonden was. Denk aan Crossing Border, Omroep Human en Uitgeverij Podium. Bij die instellingen kan de winnaar een activiteit ontwikkelen. Zoals een interview houden, een etalage inrichten, een avond programmeren, een boekje samenstellen etc.

Geen prijs dus, maar een aanmoediging en vooral: een verruiming van de mogelijkheden.

De winnaar van het Brandsalarm is een getalenteerd persoon die anderen ertoe verleidt zich aan dat avontuurlijke, onderzoekende lezen te wagen. Iemand die dus inspireert en uitdaagt en haar of zijn eigen weg gaat in het land der letteren. Dat kan in allerlei gedaanten gebeuren: blog, vlog, podcast, kroniek, literair café, festival, artikelen.